Met succes. De rest van de Westerse wereld volgde snel. Zo kwamen er miljoenen spellen ‘Made in China’ op de markt.
Complete dorpen vervaardigden de rozenhouten kistjes, sneden en graveerden de stenen, maakten fiches, dobbelsteentjes en de andere toebehoren. Zelfs Engelse spelregels werden in China gedrukt.
Soms waren de spellen merkloos. Soms werden ze gemaakt in opdracht van Westerse importeurs zoals The Mah Jongg Sales Company of America die het Babcock logo op de kistjes liet aanbrengen. De prijzen liepen, afhankelijk van de kwaliteit van de kistjes en stenen, nogal uiteen. Er waren spellen waarvoor je wel $ 200.00 moest neertellen. Heel veel geld toen…
Het Westen kon natuurlijk niet achterblijven en begon al snel eigen Mah Jongg spellen op de markt te brengen. Met stenen vervaardigd van de meest uiteenlopende materialen, in soms uiterst fraaie dozen en van heel betaalbaar tot fors aan de prijs En omdat de naam Mah Jongg gedeponeerd was, werden er allerlei ‘eigen’ namen bedacht.
Maar hoe origineel de vormgeving van deze spellen ook mag zijn, ze valt in het niet bij de bekoring van de authentieke Chinese spellen uit de twintiger jaren.